Jongeren naar de kerk dankzij Halo 3

Icoon Games In Amerika hebben honderden kerken een nieuwe manier gevonden om meer jongeren aan te trekken, zo bericht The New York Times. De kerken maken gebruik van de populariteit van de Halo-games om jongeren geïnteresseerd te krijgen in het kerkleven.
Er worden speelavonden georganiseerd waar jongeren het met en tegen elkaar kunnen opnemen. Natuurlijk is het dan wel de bedoeling dat de gamers hierna even blijven plakken voor de christelijke boodschap.

De kerken maken gebruik van de games om jongeren het gevecht tussen het goed en het kwaad uit te leggen. Het gevecht tussen Master Chief en zijn mannen tegen de Covenant zou vergelijkbaar kunnen zijn met dit eeuwige gevecht in het echte leven. De Co-op functie zou kinderen leren om beter samen te werken en te communiceren.

Uiteraard is niet iedereen te spreken over deze nieuwe aanpak. Zowel ouders als meer conservatieve predikanten vallen over het feit dat Halo 3 in Amerika een M-rating heeft gekregen. Een M-rating houdt in dat het spel geschikt is voor mensen van 17 jaar of ouder.
Voor meer gamesnieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games