Aanhouding na vondst baby's Rotterdam

Icoon BinnenlandsDe politie in Rotterdam heeft een vrouw aangehouden naar aanleiding van de vondst vandaag van twee pasgeboren baby's. Een van de baby's is overleden, het andere kind is naar een ziekenhuis gebracht.

Het gaat om een 21-jarige vrouw die eerder tegen de politie had gezegd dat ze de twee meisjes voor de deur van haar woning in Alexanderpolder had gevonden en mee naar binnen had genomen.

Volgens de politie heeft de vrouw verklaard dat ze de moeder is van de kinderen. De politie heeft dat in onderzoek. Ze is meegenomen naar het bureau en is daar aangehouden. Voor zover de politie weet, is zij een alleenstaande vrouw. Het staat niet vast dat de kinderen een tweeling zijn.

De vrouw zei aanvankelijk dat ze rond 14.45 uur de baby's had aangetroffen voor de deur van haar huis aan de Kopenhagenstraat in de Rotterdamse wijk Alexanderpolder.

Het tweetal lag in "een soort verpakkingsmateriaal". "Toen agenten arriveerden, bleek een van de kinderen al te zijn overleden", aldus een woordvoerder van de politie.

De technische recherche heeft de woning onderzocht op sporen. Tientallen buurtbewoners stonden vrijdagmiddag bij de woning waar de baby's zouden zijn ontdekt. De politie zette de omgeving af en deed een buurtonderzoek.

Rond zeven uur vrijdagavond werd het stoffelijk overschot van de dode baby met een lijkwagen weggebracht. Voor de buurtbewoners is er vrijdagavond een bijeenkomst waar zij worden geïnformeerd over het incident. Daarbij zullen onder anderen medewerkers van Slachtofferhulp aanwezig zijn.