Ahold treft schikking met ex-topmannen

Icoon FinancieelAlbert Heijn-eigenaar Ahold heeft een schikking getroffen met de voormalige topmannen Cees van der Hoeven en Michiel Meurs. De twee moesten in 2003 het veld ruimen naar aanleiding van het boekhoudschandaal rond Ahold-dochter US Foodservice. De schikking komt erop neer dat oud-bestuursvoorzitter Van der Hoeven Ahold vijf miljoen euro betaalt. Bovendien laat hij een vordering van 4,5 miljoen euro op Ahold vallen.

Meurs, destijds de financiële topman van Ahold, treft een soortgelijke schikking. Hij betaalt 600.000 euro en ziet af van een vordering van meer dan twee miljoen.

In een persverklaring zegt Van der Hoeven dat hij de overeenkomst met Ahold heeft getekend om eindelijk een punt te zetten achter de affaire. De topman heeft altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij het manipuleren van de boeken.

"Van de verwijten die mij naar aanleiding van de 'Ahold-affaire' van februari 2003 zijn gemaakt is er, na alle onderzoeken, rechtzaken etcetera, één verwijt waar ik mij, achteraf gezien, in herken. Ik had de Raad van Commissarissen en de accountant van Ahold vanaf november 2002 moeten inlichten over, op zich achterhaalde, informatie betreffende de consolidatie van deelnemingen", zegt Van der Hoeven in een persverklaring. "Hiervoor heb ik meerdere malen mijn spijt betuigd."

Van der Hoeven werd vorig jaar voor zijn rol in het boekhoudschandaal veroordeeld tot negen maanden voorwaardelijk en een boete van 225.000 euro. Eind november begint in deze zaak het hoger beroep voor het Gerechtshof in Amsterdam.

Over Van der Hoeven hoef je je trouwens geen zorgen te maken. Door de verkoop van Telfort heeft hij nog vele miljoenen op zijn bankrekening staan.

Met dank aan BekiekUtMoar voor de submit.