Clinton eist verwijdering foto uit restaurant

De oud-president van de Verenigde Staten, Bill Clinton, staat tegenwoordig bekend als een heuse wereldverbeteraar. Toch hoeft een horeca-ondernemer uit New York niet op enige genade van Clinton te rekenen.

Clintons advocaten hebben de restauranthouder namelijk gesommeerd een foto van de uitbater zelf en Clintons dochter Chelsea uit de tent te verwijderen. Doet de beste man dit niet, dan volgen er juridische stappen.

De foto van de restaurateur Nino Selimaj en Chelsea Clinton siert al zo'n vijf jaar het raam van restaurant Osso Buco. Halverwege deze maand viel er echter een een brief van het advocatenkantoor van Clinton bij Selimaj op de deurmat, met de tekst: "We vragen u onmiddellijk die foto te verwijderen en elke andere waarop mejuffrouw Clinton staat. We behouden ons het recht voor en houden elke optie open voor optreden onzerzijds als u weigert mee te werken."

De kleine ondernemer is desondanks niet van plan naar de pijpen van Clinton te dansen. Het juridisch schrijven hangt dan ook broederlijk naast de foto achter het raam van Osso Buco. Selimaj weet trouwens niet of Chelsea Clinton zelf ook de foto het liefst zou willen verscheuren. "Als ze hem niet mooi vindt, zou ik graag een nieuwe foto nemen."

Ondanks de dreigementen van Clinton aan zijn adres, is de horeca-ondernemer niet van plan zijn mening over de Clintons bij te stellen. "Chelsea is als mijn eigen dochter. President Clinton is nog steeds mijn favoriete president. Ik ben Republikein, maar zal erover denken om op Hillary Clinton te stemmen."


Zou Clinton wel op de hoogte zijn van dit spotje?

Met dank aan MiesMouse voor de submit.