Internet dodelijk voor moppentappers

De moderne techniek lijkt wel een einde te willen maken aan alles wat leuk is. De liefde bedrijven kan straks misschien uitsluitend nog met robots, nu blijkt het ook het internet een einde te maken aan de edele kunst van het moppentappen. Een Brits onderzoek heeft dit aangetoond.

Het onderzoek, gehouden door het Britse blad Loaded Magazine, toont aan dat een gemiddelde Brit zich nog maar twee moppen kan herinneren en deze telkens weer doorvertelt. Deze moppen heeft de Brit dan vaak ook weer van het web geplukt. Driekwart van de deelnemers bekent zelfs dat ze wekelijks een uur van de baas zijn tijd gebruikt om grappige mails te lezen en deze weer door te sturen. Slecht vijf procent is waarschijnlijk zo humorloos dat deze nooit een humoristische e-mail ontvangt. Vier op de tien ondervraagden geeft toe dat hij of zij een repertoire van slechts twee moppen heeft en deze tot in den treure doorvertelt.

"Het is makkelijker om op een knopje te drukken om een hele trits moppen door te sturen dan om deze moppen één voor één te vertellen", vindt Martin Daubney, redacteur bij Loaded Magazine. "Vandaag de dag hoor je sneller 'Zag je dat op YouTube?' dan 'Lopen een Engelsman, een Fransman en een Belg een kroeg binnen.....'"


De Mini Moppentrommel bestaat helaas ook niet meer

Met dank aan pestertje voor de submit.