Voetbal: Uitslag PSV - Feyenoord

Icoon EredivisiePSV is er in geslaagd om de tweede topper van de eerste Super Sunday, tegen Feyenoord, te winnen. De Eindhovense formatie was met 4-0 te sterk voor de club uit Rotterdam. Kenneth Perez had het grootste aandeel in de drie punten. De Deen wist het net twee keer te vinden.

Bij PSV startte Jefferson Farfán voor het eerst dit seizoen in de basis. De Peruviaan was helemaal hersteld van een blessure aan zijn enkel en vormde samen met Danko Lazovic en Kenneth Perez het aanvalstrio. Feyenoord begon met een vertrouwde opstelling. Nicky Hofs en Luigi Bruins waren dus ook opgenomen in de basis.

Het eerste kwartier van de wedstrijd tastten PSV en Feyenord elkaar nog af, waardoor er behoudend werd gespeeld. Hierna namen de Eindhovenaren het initiatief. Lazovic kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar wist deze niet te verzilveren. Na bijna een half uur spelen kreeg PSV een hele grote kans. Lazovic kreeg een opgelegde kans om te scoren, maar wist de bal niet binnen te schieten.

Toch werden de Eindhovenaren steeds sterker, wat prompt de eerste treffer opleverde. Een voorzet van Jason Culina kwam terecht bij Perez, die niet twijfelde en hard binnen schoot. Hierna kreeg Jonathan de Guzman een kans op de gelijkmaker, maar hij faalde. Drie minuten na de eerste treffer scoorde de thuisploeg opnieuw. Culina stond opnieuw aan de basis van het doelpunt. De Australiër gaf de bal voor, maar Lazovic kon de bal niet raken. Méndez stond wel goed en wist met links de tweede treffer van de middag te maken. Op slag van rust was het opnieuw Perez die trefzeker was.

Na de pauze speelde PSV een gewonnen wedstrijd. De thuisploeg kreeg bovendien nog een aantal kansen om de score verder uit te bouwen, maar met name Lazovic miste veel mogelijkheden. Het had er alle schijn van dat hij graag tegen zijn oude club wilde scoren, maar maakte in zijn ijver foute keuzes. Feyenoord kreeg ook nog een kans op een treffer, maar het schot van De Guzman, na een vrije trap, trof slechts de paal. In de slotfase van het duel zorgde invaller Koevermans voor de 4-0, waardoor Feyenoord na dit weekend niet meer op de eerste plaats staat.

Voor meer nieuws over de Eredivisie kijk je op de FOK! Voetbalmanager!