Ter dood veroordeelde Belg steekt man neer

Icoon MisdaadEen ter dood veroordeelde Belg heeft woensdagnacht de stiefvader neergestoken van een maandag in het verkeer verongelukt 6-jarig meisje. Het slachtoffer stond in Luik, bij de plaats waar het ongeval had plaatsgevonden, zijn stiefdochtertje te herdenken.

De dader, de 38-jarige Claude Keuppens, reed daar toevallig met zijn broer heel hard met de auto langs. De stiefvader gaf aan hier niet van gediend te zijn. Daarop stopte de auto en reed een stukje terug. Vervolgens stapte Keuppens uit en trok een mes. Hij stak de rouwende stiefvader met het mes en raakte hierbij een slagader. Hierna sloegen de inzittenden van de wagen op de vlucht. Getuigen noteerden de nummerplaat van hun wagen, waarna ze door de politie geïdentificeerd en opgepakt konden worden.

Claude Keuppens werd in 1993 tot de doodstraf veroordeeld voor zijn aandeel in een roofmoord in november 1991. Later werd die straf automatisch omgezet in levenslange dwangarbeid. Anders dan in Nederland is in België levenslange celstraf niet levenslang zitten. Keuppens had normaal gesproken wel tot 2017 in de cel moeten blijven, maar was inmiddels al weer voorwaardelijk vrijgelaten.

De stiefvader is ondertussen aan de beterende hand. De dader verklaarde dat hij zich van de feiten niets kon herinneren omdat hij veel gedronken had. Hij is ingesloten in een gevangenis.