200.000 mensen geëvacueerd uit Sjanghai

Icoon RampDe Chinese media waarschuwen de bevolking voor de komst van supertyfoon Wipha. Op dit moment raast de tyfoon langs de Noordkust van Taiwan en zal naar verwachting vanavond de Chinese kust bereiken. De Chinese autoriteiten in de miljoenenstad Sjanghai hebben ruim 200.000 mensen uit voorzorg laten evacueren. De geëvacueerden zijn vooral mensen die wonen in sterk verouderde panden, werknemers op bouwterreinen en mensen die dicht bij de kust wonen.

Zeer krachtige tyfoon
Naar verwachting zal, voor het eerst in tien jaar tijd, het oog van een orkaan het financiële centrum van Sjanghai gaan treffen. In de directe omgeving van de metropool wonen ruim 17 miljoen mensen. Verwacht wordt dat de tyfoon windsnelheden van 250 km/u gaat halen. De Chinese media maakt melding van de 'krachtigste tyfoon' in jaren. China werd dit jaar al behoorlijk getroffen door zware overstromingen en ook nu wordt weer zware regenval verwacht. Meteorologen voorspellen plaatselijk 200 millimeter water.

Taiwan
De orkaan, die op dit moment Taiwan teistert, gaat gepaard met enorme hoeveelheden neerslag, zeer zware windstoten en een hoge stormvloed. De autoriteiten in Taiwan hebben uit voorzorg kantoren, markten en scholen gesloten. De angst voor nieuwe overstromingen is groot. In augustus van dit jaar werden Taiwan en het Zuidoosten van China ook al zwaar getroffen. Tyfoon Sepat raasde toen over het gebied en maakte veel slachtoffers.

Lees meer over het natuurgeweld in ZuidOost Azie of over orkanen op het Forum!