Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 4

Icoon EredivisieNa een week vol interlandwedstrijden werd er dit weekend weer volop gevoetbald in de Eredivisie. Zo werd op zaterdag de topper tussen PSV en Vitesse afgewerkt. Ook De Graafschap en VVV-Venlo, twee ploegen die vorig seizoen in de Jupiler League actief waren, namen het dit weekend tegen elkaar op.

De Graafschap is er in geslaagd om het duel met VVV-Venlo te winnen. De thuisploeg speelde vanaf het eerste fluitsignaal op hoog tempo, waardoor de bezoekers vaak een stap te lat kwamen. De club uit Doetinchem creëerde niet veel kansen, maar sprong er wel effectief mee om. Zo trof De Groot na acht minuten al doel. Een kwartier later voerde Fung a Wing de score verder op. Na de thee bleef De Graafschap de bovenliggende partij, waardoor Keller de derde treffer liet aantekenen. Leemans en Kantelberg deden in de laatste minuten nog wat terug.

Feyenoord is nog altijd ongeslagen in de Eredivisie. De ploeg wonnen vanmiddag met 3-1 van Rofa JC. De Limburgsers stichtten via Matondo enig gevaar. De Rotterdammers beperkten zich tot schoten van Makaay, De Cler en Hofs. Uiteindelijk kwam de thuisploeg via Tioté op voorsprong. Na de thee stelden Makaay (penalty) en De Guzman (twee treffers) orde op zaken.

AZ is er niet in geslaagd om van Sparta Rotterdam te winnen. Na negentig minuten spelen was het 2-2. Na vijf minuten kwamen de Kasteelbewoners al op voorsprong door een eigen goal van Medunjanin. Hierna zochten de Alkmaarders de aanval, maar Westerveld hield zijn hoofd koel. Meteen na rust vergrootte Boukhari de zorgen voor de bezoekers door de tweede treffer binnen te schieten. Toch toonde de ploeg uit Alkmaar veerkracht. Jenner en El Hamdaoui zorgden er namelijk voor dat hun ploeg niet met lege handen naar huis ging.

Gisteren kwamen PSV en Ajax al in actie. Zij speelden tegen respectievelijk Vitesse en Heracles. De Eindhovenaren kwamen, dankzij een treffer van Koevermans, op voorsprong. Uiteindelijk zou dit de enige treffer van de wedstrijd betekenen. Ook de Amsterdammers wonnen met één doelpunt verschil. Een kwartier voor tijd trof Huntelaar doel.