Michiel Smit al sinds mei niet meer gezien in Lansingerland

Nieuw Rechtsleider Michiel Smit dreigt niet alleen zijn raadszetel van de gemeente Lansingerland kwijt te raken, hij verkeert ook in zware financiële problemen en is bovendien 'spoorloos' verdwenen danwel met de noorderzon vertrokken. Gisteren meldden we al op FOK! dat Smit uiterlijk voor vrijdag tekst en uitleg moet geven aan de gemeente Lansingerland over zijn woonadres.

Uit onderzoek bleek dat Smit niet woonde op het adres dat hij had opgegeven, een woning aan de Hooftstraat in Bergschenhoek. Hierop heeft de gemeente Smit uitgeschreven als inwoner van Lansingerland. Dit heeft tot gevolg dat Smit geen recht meer heeft op zijn raadszetel.

Maar twee keer
Smit is overigens slechts tweemaal op een raadsvergadering verschenen. Als sedert mei heeft men hem niet meer op het gemeentehuis gezien. Daar ligt intussen een stapel post van een meter hoog voor zijn eenmansfractie.

Lansingerland wil ook de raadsvergoeding die Smit ontving terugvorderen, maar dat wordt een lastige klus. Een deurwaarder was de gemeente al voor. Die heeft op de vergoeding, die enige duizenden euro's bedraagt, snel beslag gelegd.

Naar verluidt zou webhost Shock Media, die de website van de nationalistische partij hostte, nog een claim hebben van 10.000 euro op Smit. De internetprovider haalde de site van Nieuw Rechts daarom vorig jaar van het net. Verder claimt de gemeente Rotterdam nog 50.000 euro van Smit. Het betreft de raadsvergoeding die Smit in 2003, 2004 en 2005 ontving nadat hij zich had afgesplitst van Leefbaar Rotterdam.

Bij het nieuwsbericht van gisteren meldde FOK!ker Maluka dat hij Smit een week of twee terug had gespot toen hij samen met een vriend druk bezig was een vrachtwagen uit te laden met meubels en andere persoonlijke bezittingen. Maluka wilde niet zeggen in welke plaats het precies was, maar wel dat het in het oosten van Nederland was.