Verbeet bespreekt taalgebruik Kamer

Icoon PolitiekVoorzitter Gerdi Verbeet van de Tweede Kamer gaat met alle fractievoorzitters afzonderlijk praten over de vraag of de regels voor het taalgebruik tijdens debatten aangescherpt moeten worden. Dat is vandaag afgesproken in het presidium (bestuur) van de Kamer.

Na haar gespreksronde bespreekt Verbeet haar bevindingen in het presidium, dat dan eventueel met voorstellen komt. Aanleiding voor Verbeets consultatie is het debat over moslimradicalisme van vorige week. Fractieleider Geert Wilders van de PVV veroorzaakte daar commotie door minister Ella Vogelaar (Integratie) ''knettergek'' te noemen.

Fractievoorzitter Pieter van Geel van het CDA klaagde daarop over de ''spelverruwing'' op het Binnenhof. D66-leider Alexander Pechtold drong aan op een discussie over het taalgebruik in de Kamer.

Update 17.59 uur
Geert Wilders weigert een gesprek de Kamervoorzitter over het taalgebruik dat tijdens debatten gebezigd wordt. De PVV-fractieleider typeert de voorgenomen praatronde als een poging tot censuur.

De opvatting van Wilders over het taalgebruik zal Verbeet dus niet vernemen. De politicus ziet de gespreksronde als een poging hem de mond te snoeren. ''De Kamervoorzitter komt er bij mij niet in. Dat heb ik haar ook laten weten'', aldus Wilders.



Verbeet komt er bij Wilders niet in