Justine Henin wint US Open

Icoon TennisJustine Henin is er voor de tweede maal in geslaagd om het vrouwentoernooi van de US Open op haar naam te schrijven. In de finale wist de Waalse tennisser in een eenzijdige partij te winnen van Svetlana Kuznetsova. De setstanden waren 6-1 en 6-3.

De Waalse stond in de eindstrijd ook geen enkele set af, iets wat ze gedurende het toernooi ook niet deed. Tijdens de eerste drie games van dit duel was de Waalse op geen enkel foutje te bespeuren. Hierna leek ze iets lakser te gaan spelen, waardoor er toch een aantal fouten voorbij kwamen. Toch haalde ze na een half uur spelen de eerste set binnen.

In het tweede bedrijf deed Kuznetsova verwoede pogingen om Henin onder druk te zetten, maar de Russin kreeg dit niet voor elkaar. Ze bleef onnodige fouten maken, waarna ze in de vierde game van de tweede set haar opslag inleverde. De Waalse wist wat haar te doen stond en overleefde prompt drie breakpoints. Haar eerste punt voor de wedstrijd was dan ook meteen raak.

Door de zege op de US Open komt Henin nog steviger op de eerste plaats van de wereldranglijst te staan. Ook Kuznetsova stijgt twee plaatsen. De Russin staat namelijk tweede.

Voor meer tennisnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!