Bush verspreekt zich weer eens

Icoon OpmerkelijkDe voor versprekingen vatbare Amerikaanse president George Bush was vandaag in Sydney ouderwets in vorm. Hij was aan de vooravond van de economische topconferentie van staten langs de Stille Oceaan (APEC) in het Australische Sydney aan het woord.

Bush dankte in zijn redevoering de Australische premier John Howard dat hij de gastheer was voor de OPEC-top. De in Wenen gevestigde OPEC is de Organisatie van Olie Exporterende Landen en Australië is er geen lid van. Na gelach uit de zaal herstelde Bush zich snel en grapte dat Howard hem voor de OPEC-top van volgend jaar had uitgenodigd.

Later herinnerde Bush eraan dat Howard de Oostenrijkse (Austrian i.p.v Australian) troepen in Irak had bezocht en hij maakte aanstalten het podium aan de verkeerde kant te verlaten. Howard loodste hem snel naar de uitgang.

Een Amerikaanse correspondent informeerde nog even bij Bush of zijn toespraak in Sydney een nieuwe boodschap bevatte. Bush antwoordde nijdig: ''Heeft u dan niet naar mijn vorige toespraken geluisterd?''


OPEC, eehh APEC

Nog wat klassiekers

En de blooper top 10