Moeder Madeleine nu wel verdachte

Icoon BuitenlandsHet bloed dat is aangetroffen in de kamer van de vermiste Britse Madeleine McCann, is niet van het meisje zelf. De bloedsporen bevatten ander genetisch materiaal (DNA) dan dat van Madeleine.

Dat meldden Britse media vanochtend. Het bloed, dat was ontdekt in het vakantieappartement van de familie McCann in Portugal, is in Groot-Brittannië onderzocht.

Naar aanleiding van de uitslag ondervroeg de Portugese politie de moeder van Madeleine gisteren urenlang. Kate McCann kwam om 14.00 uur aan bij het politiebureau in Portimao, dat zij na bijna elf uur samen met haar advocaat verliet. Vandaag zal de vader worden ondervraagd, aldus de politie.

In een korte verklaring na het verhoor benadrukte de advocaat van Kate dat de politie haar als getuige beschouwt. Zij en haar man Gerry hadden eerder de vrees geuit dat de Portugese recherche hen als verdachten zou gaan beschouwen.

In een verklaring riep het echtpaar de mogelijke ontvoerders van Madeleine opnieuw op het 4-jarige kind vrij te laten. De dochter geldt sinds 3 mei als vermist.

Upd 10.02
De Portugeese politie heeft Kate McCann toch officieel aangewezen als verdachte. Gisteren werd bekendgemaakt dat er een lijkgeur hing aan de jurk die ze de betreffende avond droeg. Ze is hiermee de tweede verdachte in de zaak rond de verdwijning. De in Portugal wonende Brit Robert Murat was vrij snel na de verdwijning verdachte, maar wegens gebrek aan bewijs schrapte de politie hem weer van de lijst. Madeleine's vader wordt vandaag uitvoerig verhoord.
Met dank aan Bottel voor de submit.