Beveiligers vast na dood Beatstadbezoeker

Icoon MisdaadVier beveiligingsmedewerkers blijken zondag te zijn aangehouden in verband met de dood van Martin Lunenburg, een 18-jarige bezoeker van het Beatstad Festival zaterdag in Den Haag. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) gisteravond bekend. De vier beveiligers (34, 37, 42 en 47 jaar oud) worden verdacht van medeplegen van zware mishandeling met de dood tot gevolg, dan wel dood door schuld.

Volgens het OM had in de nacht van zaterdag op zondag een incident plaats in de viptent van het Beatstad Festival. Martin Lunenburg werd door vier medewerkers van de beveiliging uit de tent verwijderd, omdat hij zich lastig gedroeg. Terwijl de beveiligers de jongen op de grond in bedwang hielden werd hij onwel. De jongen is naar een ziekenhuis vervoerd waar hij zondag later op de dag overleed.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verrichtte gisteren sectie op het lichaam van het slachtoffer. De voorlopige conclusie van het NFI is dat de jongen mogelijk door verstikking om het leven is gekomen.