Joling komt met nieuwe realitysoap

Icoon ShowbizzDe artiest Gerard Joling wordt gevolgd door camera’s op zijn werk en in zijn priveleven. Volgens Joling leverden deze opnames al ‘te geestige’ beelden op. Hij vertelt: "SBS 6 wil het zo hebben, maar ik wil het eerst goed geordend hebben met leuke aparte dingen." Niet voor het eerst laat de 47-jarige artiest zijn priveleven zien op televisie. In 2004 was de serie ‘Only Joling’ op RTL4 te zien. De lat ligt dit keer hoger voor Joling: "We zijn natuurlijk doodgegooid met reallifesoaps. Dan moet het wel zo ontzettend anders zijn dan de rest. Ik heb genoeg opnamen om het programma te kunnen maken en we zijn nog steeds bezig. Wanneer ik het ga uitzenden, durf ik nog niet te zeggen."

De tijd dat hij samen met Gordon ‘Joling & Gordon over de vloer’ maakte ligt achter hem. Hij heeft geen heimwee: "Ik vind het enig voor hem dat het goed gaat, maar ik zou er niet aan moeten denken om dat te moeten doen, absoluut niet, en dat weet hij ook. Ik heb er zelf voor gekozen om na het eerste seizoen te zeggen dat ik het niet meer wilde en we hebben er uiteindelijk met hangen en wurgen nog twee seizoenen achteraan geplakt." De nieuwe soap van Gordon: ‘Gillend naar huis’, die bij de eerste aflevering afgelopen zondag door meer dan een miljoen kijkers gevolgd werd, heeft hij dan ook nog niet gezien: "Ik heb hem wel vanochtend even een sms'je gestuurd om hem te feliciteren met de kijkcijfers".

Het lijkt duidelijk te zijn dat Joling zich beter thuisvoelt in de grote studio; vanaf komende vrijdag zal hij samen met Nance het nieuwe seizoen van ‘So you wanne be a popstar’ presenteren. De kandidaten voor dit seizoen zullen niet bestaan uit bekende Nederlanders maar juist uit onbekende mensen. Tien kandidaten van verschillende leeftijden en uit verschillende lagen van de bevolking zullen het in verschillende muziekgenres tegen elkaar opnemen tijdens de wekelijkse liveshow.