Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 3

Icoon EredivisieVandaag stond de derde speelronde van de Eredivisie op het programma. PSV en Ajax morsten punten terwijl Feyenoord opnieuw drie punten pakte. Vitesse heeft de beste competitiestart sinds jaren en won tot nu toe alle wedstrijden. Hieronder volgt een kort verslag van de vandaag gespeelde wedstrijden.

De eerste Gelderse derby van dit seizoen tussen Vitesse en NEC is geëindigd in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. De Arnhemse ploeg is de competitie met drie overwinningen uitstekend begonnen, maar NEC had vandaag op z'n minst een punt verdiend. Vitesse kwam na een kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Harrie Gommans, die zich slim vrijliep. In de tweede helft probeerde NEC op gelijke hoogte te komen door doelpogingen van Jhonny van Beukering en Brett Holman, maar Vitesse-keeper Piet Velthuizen keepte een uitstekende wedstrijd en liet zich niet passeren.

Het werd vanmiddag een waar doelpuntenfestijn in De Koel, waar VVV-Venlo het opnam tegen Roda JC. De club uit Kerkrade kwam snel op voorsprong door een doelpunt van Andres Oper maar kwam door defensieve blunders in de problemen. Doelpunten van Leon Kantelberg, Edwin Linssen en Nordin Amrabat zorgden voor een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg. VVV leek voor een stunt te gaan zorgen maar Roda JC kwam nog voor rust weer terug in de wedstrijd door een doelpunt van Jeanvion Yulu Matondo. In de tweede helft kon Roda JC vrij eenvoudig op voorsprong komen door doelpunten van opnieuw Andres Oper en Jeanvion Yulu Matondo. In de laatste minuut was het Dieter van Tornhout met het slotakkoord: 3-5.

Ajax wist zich vanmiddag niet goed te herstellen van de uitschakeling in de Champions League tegen Slavia Praag. In de Amsterdam ArenA werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. Luis Suárez opende de score tegen zijn oude club door verwoestend uit te halen vanaf grote afstand. Suárez leek de man van de wedstrijd te worden maar enkele minuten later scoorde Marcus Berg, de opvolger van Luis Suárez bij FC Groningen, de gelijkmaker door een corner binnen te koppen. Na rust kwam FC Groningen op voorsprong door een doelpunt van opnieuw Marcus Berg, die Jaap Stam aftroefde. Uiteindelijk bracht Klaas Jan Huntelaar de stand op 2-2 via een kundig balletje.

FC Utrecht stelde deze week tegen De Graafschap opnieuw teleur. In de Galgenwaard werd een 2-0 voorsprong in de slotfase uit handen gegeven en uiteindelijk hielden beide ploegen er één punt aan over. Vlak voor rust werd de score geopend door Robin Nelisse en na rust schoot hij FC Utrecht naar een 2-0 voorsprong. Donny de Groot van De Graafschap was de hele wedstrijd onzichtbaar, maar kopte in de laatste tien minuten twee keer raak: 2-2.

Eerder dit weekend werden er nog vijf andere wedstrijden gespeeld. AZ won vrijdagavond met 3-0 eenvoudig van Excelsior maar wist niet te overtuigen. Feyenoord wist voor de derde keer dit seizoen te winnen. De Rotterdammers scoorden tegen Willem II alleen in de eerste helft: 2-0. PSV morste gisteravond de eerste punten door 0-0 gelijk te spelen tegen FC Twente. NAC Breda scoorde nog niet in de competitie maar zette dat met een 4-1 overwinning weer recht, ten koste van Heracles Almelo. SC Heerenveen kan nog geen potten breken en op de valreep werd er 3-3 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam.