WDT: De Ruiter en Van Gerwen uitgeschakeld

Icoon DartsMichael van Gerwen en Niels de Ruiter zijn er allebei niet in geslaagd om de tweede ronde van de World Darts Trophy te bereiken. Het duo verloor hun wedstrijd van respectievelijk Peter Manley en John Part.

Michael van Gerwen - Peter Manley 2-3
Van Gerwen begon zijn partij tegen Manley goed. De jonge darter haalde de eerste set binnen en zette hierdoor meteen druk op zijn Engelse opponent. Deze laatste liet echter zien dat hij hier prima mee om kon gaan en wist prompt de tweede en derde set binnen te halen. Hierna wist Mighty Mike de vierde set op zijn naam te schrijven, waardoor een beslissende vijfde set nodig was.

Bij een stand van 1-1 in legs dacht Van Gerwen dat hij dubbel twintig moest gooien, maar in werkelijkheid stond er nog 60 op het scorebord. De darter kwam hier pas achter nadat hij nog een pijl in zijn hand had en daarvoor al twee keer tops had gemist. Deze fout kostte hem uiteindelijk ook de wedstrijd.

Niels de Ruiter - John Part 1-3
De Ruiter wist de eerste set van de partij na vijf legs binnen te halen, maar daarna was zijn verzet gebroken. Part kwam op stoom en won meteen zes legs op rij. Hierna was de wedstrijd zo goed als gespeeld.

Tijdens de eerste set kreeg De Ruiter een aantal kansen. Toch gingen de legs, zodra ze onder de vijftien pijlen werden beslist, allemaal naar Part. Hierdoor keerde de spanning in de partij enigszins terug, maar de vijfde leg was een les voor de Nederlander. De Canadees gooide namelijk 180, 140 en 170. Daarna trok hij de leg naar zich toe door een elfdarter te gooien.

Voor meer nieuws over de World Darts Trophy kijk je op FOK!sport!