Nederlander doodt zichzelf en 17-jarige minnaar

Icoon BuitenlandsDe 55-jarige Nederlander Roel Vastenhoud blijkt vorige week in Leeds zijn 17-jarige minnaar te hebben vermoord. Nederlandse media kwamen vandaag met het bericht, dat al een paar dagen in de Britse media te lezen valt.

Afgelopen dinsdag reed de Nederlander zich te pletter tegen een vrachtwagen, waarna hij in een ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweek. Het lijk van de jongen werd pas gevonden na de dood van Vastenhoud.

Volgens de Yorkshire Evening Post emigreerde Vastenhoud een paar jaar geleden met zijn vrouw en tienerdochter naar Groot-Brittannië. Daar scheidde hij twee jaar geleden van zijn vrouw en knoopte een homoseksuele relatie aan met de jeugdige Lewis Tomlin. Vastenhoud en Tomlin deelden een huis in Leeds. Toen de 17-jarige knaap hem wilde verlaten om terug te gaan naar zijn ouders, stak de Nederlander hem dood.

Roel Vastenhoud woonde voorheen in Leeuwarden waar hij jarenlang buschauffeur was en verhuisde later naar Amsterdam alwaar hij werkzaam was als trambestuurder.