Filmpiraat moet van overheid Windows gebruiken

Icoon InternetEen Amerikaanse filmpiraat die veroordeeld is wegens het uploaden van een illegale versie van Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith, moet van de overheid verplicht Windows gebruiken, omdat zijn internetgebruik anders niet te monitoren is.

Scott McCausland werd veroordeeld voor het verspreiden van films voordat deze in de bioscoop te zien waren. Piraterij wordt dit ook wel genoemd. Hij kreeg daar vijf maanden cel en vijf maanden huisarrest voor.

Nu zijn gevangenisstraf er op zit is hij voorwaardelijk vrijgelaten. Een van die voorwaarden is dat hij een enkelband draagt en dat zijn internetgebruik gemonitord wordt. En daar is McCausland niet blij mee, niet omdat hij graag films wil verspreiden maar omdat hij dan over moet stappen op een ander besturingssysteem.

Scott gebruikt namelijk geen Windows maar Linux. En het programma dat zijn internetactiviteit moet bijhouden werkt niet op Linux. Er word nu verwacht van hem dat hij overstapt op Windows. De Linux-liefhebber is dan ook van plan om zijn verplichte Windows migratie aan te vechten.

"Het gaat er niet om dat ik gemonitord wordt, maar het feit dat ik mijn leven moet herstructureren, en dat ik verplicht wordt om software aan te schaffen terwijl ik nu geen werk heb, en ook moeilijk zal krijgen vanwege het strafblad dat ze me hebben gegeven." De ex-piraat geeft op zijn blog de mogelijkheid tot donatie. Met het geld hoopt hij een Windows XP licentie te kopen.


Met dank aan xippie voor de submit.