Moeder babylijkjes heeft 'veel spijt'

Icoon BuitenlandsDe vrouw die ervan verdacht wordt drie baby's te hebben vermoord of dood te laten gaan in Albertville in Frankrijk, is vrijdag verhoord. Haar wordt moord en verwaarlozing te laste gelegd. Haar vriend en ex-vriend die beiden de zwangerschappen niet hebben opgemerkt omdat ze nauwelijks dikker werd, zijn vrijgelaten. Op dit moment kan hen niets worden aangerekend. Volgens de advocaat heeft de vrouw “veel spijt van hetgeen ze heeft gedaan. Ze is opgelucht en terneergeslagen. Opgelucht omdat het zware geheim geen geheim meer is, terneergeslagen omdat ze nu wordt geconfronteerd met de realiteit.”

De procureur van Albertville bevestigde tijdens een persconferentie dat iedereen die tot nu toe verhoord is, niets wist van de zwangerschappen. De vrouw zei dat ze aankwam en afviel door de stress. Haar ex-vriend waarschuwde deze week de politie omdat hij de eerste twee lijkjes in een koffer vond. Deze had de vrouw jarenlang verstopt. Toen de moeder thuiskwam van haar werk, liet ze de politie nog een ander babylijkje zien dat eveneens in een koffer was verstopt. Het zou gaan om ongewenste zwangerschappen. Haar advocaat verklaart dat dit deed om zo de kinderen toch nog een beetje bij haar te houden en dat het zo toch nog een “deel van haar was”.

De drie lichaampjes, een van een meisje, een van een jongen en een waarvan de sekse nog niet vaststaat vanwege de verre staat van ontbinding waarin het lichaam verkeert, worden in Parijs ter autopsie aangeboden en zullen gebruikt worden voor biologische- en genetische analyses. De onderzoekers willen zeker weten dat de vrouw de echte moeder was van de kinderen, wie de vader was en waar de kinderen aan zijn overleden. Het is mogelijk dat de ex-vriend de vader is van het laatste kind, omdat ze tijdens de laatste zwangerschap een relatie hadden.