PvdA-stemmer positief over kandidaat Pronk

Icoon Enqu괥Mensen die op de PvdA stemmen reageren over het algemeen positief op het mogelijke voorzitterschap van Jan Pronk, zo blijkt vandaag uit een peiling van Maurice de Hond. Van de PvdA-kiezers uit 2006 hoopt 53 procent dat Pronk voorzitter wordt.

Daarentegen ziet 30 procent hem liever niet in die functie. Van de kiezers geeft 40 procent aan voor de koers van Pronk te zijn, 28 procent voor die van Wouter Bos. Bovendien denkt de helft dat Pronk als voorzitter een positieve uitwerking heeft bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Een negatief effect wordt door 14 procent verwacht.

Volgens De Hond geeft men ook aan dat de positie van de PvdA niet links genoeg is. Van de kiezers van de PvdA uit 2006 geeft 61 procent aan dat ze willen dat de partij zich linkser opstelt. Bijna een derde vindt de huidige koers goed.

De PvdA-leden kunnen tussen 16 en 23 september schriftelijk, telefonisch of via internet aangeven wie volgens hen partijvoorzitter moet worden. Naar verwachting maakt het partijbestuur 25 september de winnaar bekend.



Pronk