Wilders: 'Gesprek met moslimraad zinloos'

Icoon BinnenlandsGeert Wilders gaat niet in gesprek met de Nederlandse Moslim Raad (NMR). Die had hem uitgenodigd te komen praten na zijn uitspraken over de koran. Wilders vindt een debat hierover haast zinloos.

De NMR vindt de oproep van Wilders in strijd met de Nederlandse vrijheid van godsdienst. De Raad wil een dialoog om angst voor moslims en polarisatie in de maatschappij tegen te gaan. Wilders laat weten dat niemand hem de mond kan laten houden. "Dat lukt niet met een rechterlijke uitspraak of een politiek debat. En ook niet met een kogel."

Wilders blijft bij zijn standpunt, dat niet hij maar de koran haat zou zaaien. "Het is een fascistisch boek. Dit is geen boek dat we hier moeten hebben. Misschien als je al die foute verzen eruit haalt, maar dan blijft er weinig over; dan is de koran net zo dik als de Donald Duck."

De overheid liet eerder weten in een speciaal internationaal verspreide verklaring afstand te nemen van Wilders' standpunten. "Het zal mij worst wezen wat mijn collega's in de Kamer zeggen. Ik zit hier voor mijn kiezers", aldus de PVV'er.


Wilders gaat de dialoog uit de weg