Joling en Hazes wéér op nummer 1

Icoon MuziekJeroen van der Boom kan dit weekend nog genieten van een nummer 1 positie in de Single Top 100, maar volgende week stoten Joling en Hazes hem alweer van die plek. 'Blijf bij mij' staat daarmee voor de derde keer op de eerste plaats. Eerder verdrong het bijzondere duet Jeckyll & Hyde en Jannes van de eerste plaats, ook allebei Nederlandse producties.

De Nederlanders doen het erg goed in de hitparade deze zomer. Zo stijgt Monique - zusje van - Smit naar de zevende plaats met haar nummer 'Wild' en scoort Dries Roelvink zijn eerste top 10-hit met 'Ik kom eraan'. Radio 538 en GeenStijl zijn mede verantwoordelijk voor de nummer acht-notering, ze hebben wekenlang de zonnebankbruine zanger gepromoot.

Wie denkt dat er snel een einde komt aan de opmars van het Nederlandse product in de hitparade heeft het mis. Naast de hits van onder anderen Marianne Weber, Stef Ekkel, Bløf en Erik Hulzebosch komen acht nieuwe producties de Single Top 100 binnen, waaronder Tamara Tol, Krezip, Vinzzent en Frans Bauer. Opvallend veel van deze nummers gaan over zon, zee en strand.


Top 10 hit voor wilde Monique Smit