Internetdate loopt uit op misbruik

Icoon BuitenlandsEen man van 43 uit Frankrijk wordt beschuldigd een jong meisje van 16 te hebben misbruikt. Ze zouden elkaar van internet kennen. Tijdens hun chats zei hij Mikaël te heten, 19 jaar te zijn en in opleiding te zijn bij de politie. Het meisje, dat uit de Vogezen komt, liet zich verleiden door hem door middel van zijn leugens.

Afgelopen zaterdag besloot ze naar hem toe te gaan en nam de trein. Tegen haar ouders had ze gezegd dat ze naar een vriendin ging. Na een 800 kilometer durende treinreis kwam zij aan in Poitiers. In plaats van een jongeman aan te treffen stond er een veertiger op haar te wachten. Hij vertelde dat Mikaël een ongeluk had gehad en dat ze hem de dag erna zouden gaan opzoeken in het ziekenhuis. Hij had een hotelkamer geregeld.

De twee dagen die erna volgenden, regelde de man steeds een andere kamer waar hij het meisje misbruikte. Drie dagen na haar vertek is het meisje gevonden in een hotel vlak bij La Rochelle. Ondertussen is de man gearresteerd. Hij zal aangeklaagd worden ‘misbruik van een minderjarige door middel van geweld’. De man bleek al eerder een soortgelijk misdrijf te hebben gepleegd. Hij heeft geen vaste verblijfplaats.