Vrouw opgepakt voor belediging koningin

Icoon PolitieDe politie heeft vanmiddag op de Dam in Amsterdam een 17-jarige vrouw opgepakt voor de belediging van koningin Beatrix. Ze droeg een T-shirt met de tekst 'Beatrix is een hoer'.

Ze had ook een T-shirt bij zich met de tekst 'Alle moslims zijn geitenneukers', aldus een woordvoerder van de politie. De vrouw was samen met een cameraman bij het Koninklijk Paleis op de Dam voorbijgangers aan het vragen wat zij van de teksten vonden. Ook de cameraman werd aangehouden. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt en de T-shirts zijn in beslag genomen.

De politierechter veroordeelde gisteren een 47-jarige man tot een boete van 400 euro omdat hij koningin Beatrix had beledigd. Toen hij het begin juni in Amsterdam aan de stok kreeg met agenten, riep hij ''de koningin van Nederland is een hoer''. Ook beschreef hij de seksuele handeling die hij met de vorstin wilde verrichten.

Het was voor het eerst in jaren dat iemand wegens majesteitsschennis voor de rechtbank moest verschijnen en is gestraft.



Videobeelden staan op AT5
Mag je de koningin beledigen? Stem in de poll!