Politie maakt signalement schutter bekend

Icoon PolitieDe politie heeft gisteravond het signalement bekendgemaakt van de man die ervan wordt verdacht maandag een rechercheur in Apeldoorn te hebben neergeschoten. De 57-jarige man, genaamd Jovica Trajkovic, heeft vermoedelijk zaterdag ook een beveiligingsmedewerker in Zwolle met een vuurwapen bedreigd.

Uit onderzoek is gebleken dat het waarschijnlijk om dezelfde man gaat die maandag meerdere kogels afvuurde op de rechercheur die in zijn vrije tijd aan het winkelen was. "In het belang van het onderzoek hebben we zijn signalement in eerste instantie niet bekendgemaakt . Maar gezien de bedreiging in Zwolle brengen we deze gegevens nu wel naar buiten", aldus een politiewoordvoerder.

De verdachte is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, is kalend, heeft grijs haar, een vlassig ringbaardje en spreekt Engels. Volgens de politie draagt hij donkere kleding, een lange jas en heeft hij soms een zwarte hoed op. De politie benadrukt dat de man vuurwapengevaarlijk is.

De rechercheur werd maandagavond neergeschoten bij winkelcentrum Anklaar. Kort daarvoor had hij een verdachte situatie gemeld bij collega's. De dader reed op een fiets weg. Het slachtoffer van de schietpartij ligt nog altijd in het ziekenhuis. Ook na het incident in Zwolle ging de verdachte er op een fiets vandoor. 

Gezocht.
Opsporing verzocht. 'Vuurwapengevaarlijk'