Rechercheur neergeschoten in Apeldoorn

Icoon MisdaadEen rechercheur van de politie is in Apeldoorn vanavond ernstig gewond geraakt bij een schietpartij. Deze vond plaats in het winkelcentrum Anklaar in het centrum van Apeldoorn. De omgeving van het winkelcentrum is afgezet.

Een woordvoerster van de politie Noord- en Oost-Gelderland laat weten dat er nog geen nadere informatie over de toedracht van de schietpartij bekend is. Wel werd in de reactie gezegd dat er later op de avond meer inhoudelijke informatie bekend gemaakt zal worden.

update 20.22 uur
Naar nu bekend is, is de rechercheur in zijn vrije tijd neergeschoten. Dit gebeurde door een nog onbekende man die voortvluchtig is. De politie houdt rekening met een wraakactie die te maken heeft met het werk van de rechercheur: "We hebben het vermoeden dat hij daar door de schutter is herkend als een agent"

De agent is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis; hij is opgenomen op de intensive care. Op dit moment is de politie bezig met een uitgebreid getuigenverhoor en sporenonderzoek in de omgeving van de schietpartij. Omdat het winkelcentrum nog tot 20.00 uur open was, waren er veel getuigen aanwezig.

Submitter:  Bron: ANP e.a.