Chip maakt hond tijdelijk onvruchtbaar

Het is straks niet meer nodig je trouwe viervoeter op een pijnlijke manier te laten helpen. Een kleine chip maakt Fikkie minder geil.
De chip meet twaalf bij twee milimeter en wordt tussen de schouderbladen van de hond geplaatst. De sekskiller voor honden is ontwikkeld door het Australische bedrijf Peptech, en vijfhonderd honden doorstonden de tests met glans.

Door de chip wordt bij reuen het mannelijke hormoon tijdelijk lamgelegd waardoor het mannetje geen sperma meer aanmaakt. Teefjes maken geen eicellen meer aan.

Niet alleen is de tijd van pijnlijk castreren voorbij, het is ook nog eens een tijdelijke oplossing. Na een half jaar werkt de chip niet meer. Het baasje kan dan besluiten een nieuwe chip te laten plaatsen, of de hond eindelijk eens van bil laten gaan.

Nog een voordeel is dat de honden minder agressief zijn. Volgens de onderzoekers komt dit door het lagere testosterongehalte.

Over enkele weken zal de chip in Groot-Brittannië worden gelanceerd. Men verwacht dat het hondenvoorbehoedsmiddel tussen de veertig en zestig euro zal gaan kosten.


"Af Fikkie, af!", is straks verleden tijd


Met dank aan Aether voor de submit.