'Genee weer presentator Voetbal Insite'

Icoon TelevisiePresentator Wilfred Genee zal toch gewoon terugkeren bij RTL. Eerdere berichten dat hij bij die zender na de overname van Tien niet meer welkom was, blijken daarmee niet te kloppen. Het AD meldt dat Genee is gevraagd als presentator van het voetbalpraatprogramma Voetbal Insite. Hij presenteerde dat programma ook al voor zijn overstap van RTL naar Tien/Talpa in 2005.

Genee wordt echter wel gepasseerd voor de presentatie van de zondagse voetbalsamenvattingen. Hij praatte deze uitzendingen de afgelopen twee jaar op Tien/Talpa aan elkaar. De zender voert 'imago-redenen' aan voor deze beslissing. Genee was de afgelopen twee jaar hét voetbalgezicht van Tien en daarmee verbonden aan de in de ogen van velen vervelende manier van uitzenden van de wedstrijden. De vervanger van Genee op die plek wordt Humberto Tan, die daarmee ook de overstap maakt van Tien naar RTL.

Als Genee inderdaad weer Voetbal Insite gaat presenteren, wordt hij herenigd met zijn voormalig tafelpartner Johan Derksen, hoofdredacteur van weekblad Voetbal International. Het betekent tegelijkertijd dat Barbara Barend van het programma wordt afgehaald. Overigens zou het uitzendtijdstip van het programma ook gaan veranderen. Het zou moeten gaan concurreren met Studio Voetbal, de tegenhanger op zondagavond op Nederland 1. Voetbal Insite werd afgelopen seizoen op maandagavond uitgezonden.

Wilfred Genee
Wilfred Genee