Franse rijksagent schiet baas, kinderen en zichzelf dood

Icoon MisdaadEen 43-jarige rijkspolitieagent heeft eerst zijn adjudant, vervolgens zijn eigen kinderen, beiden elf jaar, en daarna zichzelf doodgeschoten. Dit gebeurde vandaag rond het middaguur in Malakoff, in de regio Haute-de-Seine in Frankrijk. Volgens de procureur is dit gebeurd naar aanleiding van een conflict tussen de twee mannen. President Sarkozy is meteen ter plaatse gekomen, samen met de ministers van Defensie en van Binnenlandse zaken.

Het drama speelde zich af op de derde etage van een kazerne, in het fort van Vanves. De mannen waren daar buren. De ruzie zou persoonlijk zijn en niet werkgerelateerd. Het lichaam van de adjudant werd in de hal van het gebouw gevonden, het lichaam van de agent vlak voor zijn deur. “Er moeten getuigen zijn geweest”, zegt de commandant, “al zijn het maar mensen die de schoten gehoord hebben.”

De agent heeft kortgeleden zijn dienstwapen in moeten leveren omdat hij depressief was en onder psychiatrische behandeling stond. Voor de schietpartij gebruikte hij een ander wapen. Onduidelijk is nog hoe hij daaraan kwam. Van hogerhand wist men dat er problemen waren tussen de twee, maar pasgeleden leek het erop dat de ruzie gesust was. Slachtofferhulp is ter plaatse geweest voor de nabestaanden.

Meer informatie is hier en hier te zien en te horen (Franstalig).


Het gebouw waar het drama plaatsvond