Amerikaanse pitbull randt kleuter aan

De politie van Lockport (New York) onderzoekt een schijnbaar seksuele aanval die een pitbull uitvoerde op een 2-jarige jochie. Volgens de politie is de jongen in zijn ouderlijke woning seksueel aangevallen door de 2-jarige hond die al als puppy bij het kind was.

De ouders van de jongen willen dat de hond afgemaakt wordt, maar dat zal hangende het onderzoek nog niet gebeuren. De politie gaat een gedragsexpert inschakelen om vast te stellen waarom de hond tot de seksuele aanval over ging.

De directeur van de regionale Dierenbescherming zegt dat het volgens hem niet de pitbulls bedoeling was om de jongen kwaad te doen. ''Voorzover ik het begrepen heb, had het kind geen bijtwonden.'' Waarom het dier ineens de jongen heeft aangevallen weet hij ook niet. ''Het zou een kronkel in het brein van de hond kunnen zijn of de geur van de luier.''

Het slachtoffertje ligt in het ziekenhuis om aan te sterken na enkele chirurgische ingrepen die werden uitgevoerd om 'aanzienlijke schade' die de hond had aangericht, te herstellen.

Met dank aan Subeta voor de submit.