E3: Sony presenteert PSP Lite

Icoon Games Na Microsoft en Nintendo is Sony de hekkensluiter van de drie grote persconferenties die plaats vonden aan de vooravond van de E3. Om 20.30 Nederlandse tijd betrad Jack Tretton het podium en kon het marketingpraatje gaan beginnen.

Hoewel de persconferentie zich voornamelijk op de PlayStation 3 en PSP richtte, is de PlayStation 2 zeker nog niet 'op'. Recent is God of War II nog voor de console verschenen en in de toekomst zullen er nog minimaal 160 games voor gaan verschijnen. Voor de PSP zullen er dit fiscale jaar (dus tot en met maart 2008) nog 140 nieuwe games gaan verschijnen, waaronder een nieuwe SOCOM, God of War: Chains of Olympus en Silent Hill: Origins.

Al deze 140 PSP-games, en de games die al verkrijgbaar zijn zullen gespeeld kunnen worden op de vernieuwde PSP. Deze PSP zal in september in de VS verschijnen en bevat een 4.3 inch scherm, bevat een betere batterij die zich sneller op zal laden, is 33 procent lichter, 19 procent dunner en zal net als zijn broertje spellen van UMD afspelen. De PSP Lite, zoals het apparaat genoemd wordt, krijgt video out, wat het makkelijk zal maken om te switchen van PSP naar groot scherm. Het belangrijkst aan een handheld is natuurlijk de kleur en daarvan zal de PSP Lite er meerdere krijgen. Natuurlijk het bekende piano-zwart, maar ook ice zilver zal beschikbaar zijn. Voor de handhelds zullen waarschijnlijk ook bundels gaan verschijnen. Een bundel met een PSP Lite, een game, 1 GB Memory Stick en UMD film zal over de toonbank gaan voor 199,99 dollar. In Europa zal dat waarschijnlijk 199,99 euro worden.
(meer...)


De PSP lite


Sony ziet in de toekomst een belangrijke rol weggelegd voor online gamen. PlayStation Network, zoals de online gaming service van Sony heet, heeft binnen zeven maanden twee miljoen users gekregen. Al deze users hebben gezamelijk twintig miljoen downloads gemaakt. Deze downloads zijn bijvoorbeeld kleine games, maar ook extra levels of andere uitbreidingen voor reeds uitgegeven games. Momenteel zijn er meer dan tachtig games en gamepacks in ontwikkeling en deze zullen allemaal voor maart 2008 gaan verschijnen.

Een belangrijk onderdeel van PSN is Home. Elke PSN-user krijgt zijn eigen online huis waarin hij andere users uit kan nodigen en vanuit waar games gestart kunnen worden. Vanuit je Home zul je gemakkelijk een multiplayergame op kunnen zetten met de mensen die op dat moment in je Home aanwezig zijn. Je 'Home' kun je opfleuren met verschillende items waarbij ook andere elektronica gebruikt kan worden. Je kan bijvoorbeeld met je telefoon een foto maken en deze vervolgens naar je PS3 sturen, waarna de foto op de muur kan komen te hangen als poster. De Home-omgeving heeft wat weg van de wereld van Second Life, al ziet het er veel mooier uit.





Singstar en Home


Singstar is één van de games die PSN echt succesvol zal gaan maken, volgens Sony. In de online Singstore kunnen honderden liedjes (tegen betaling) worden gedownload, maar clips van je eigen zangtalenten kun je ook delen met vrienden. Zoals Sony het zelf zegt: "iTunes meets Myspace".

De PlayStation 3 zal nog 120 nieuwe games krijgen, waarvan er vijftien exclusief voor de console van Sony zijn. Onder deze games onder andere Metal Gear Solid 4, de allerlaatste game uit de reeks. Andere langverwachtte titels die onderweg zijn, zijn Gran Turismo 5 waarvan de prologue-versie er dit najaar aan zal komen, het Nederlandse Killzone 2 en de God of War look-a-like Heavenly Sword. Ubisoft is hard aan het werk aan de shooter Haze en sadisten kunnen gaan genieten van Pain, een grappige game waarbij alles draait om pijn doen. Unreal Tournament 3 is aangekondigd als exclusieve game en zal voorlopig alleen op de PC en PS3 te spelen zijn. Ook op innovatief gebied komt er een mooie game aan: Echochrome is een game die getekend lijkt door MC Escher. Deze puzzelgame komt niet alleen naar de PS3, maar ook naar de PSP.




Echochrome en Killzone 2


Tot slot zijn er nog een aantal onbekende games die NCsoft zal gaan ontwikkelen. NCsoft is het bedrijf achter succesvolle MMORPGs als City of Heroes en Guild Wars. Sony heeft bekend gemaakt dat er een overeenkomst is gesloten met NCsoft voor de ontwikkeling van exclusieve games voor de platformen die Sony ondersteunt. Dit kunnen compleet nieuwe games zijn, maar ook games die voortborduren op eerdere games van NCsoft.
(meer...)

Hoewel er weer een overload aan informatie geweest is tijdens de persconferentie, is het belangrijkste eigenlijk onbesproken. In de Verenigde Staten is de PlayStation 3 console enkele dagen geleden honderd dollar goedkoper geworden, waardoor het apparaat nu 499 dollar kost. Een dergelijke prijsverlaging voor Europa is helaas ook deze avond niet aangekondigd.
(meer...)

Hoewel dit de laatste van de drie grote persconferenties was, moet de E3 nog van start gaan. De komende dagen zul je op FOK!games nog veel nieuwtjes, screens en trailers kunnen vinden.

Voor al het andere nieuws omtrent de E3 kun je natuurlijk ook terecht op FOK!games
Submitter:  Bron: FOK!games