Dikke kinderen vallen af voor de tv

Speelgoedfabrikant Fisher Price heeft dé oplossing gevonden voor dikke kinderen die niets anders willen dan tv kijken. Ze hebben een fiets ontwikkeld waarop het kind moet trappen om beeld op de televisie te krijgen. Oftewel, voor tv moet hard worden getrapt.

Terwijl deskundigen nog aan het discussiëren zijn of de uitvinding dé oplossing is voor overgewicht of slechts een excuus voor luie papa's en mama's, prijst de fabrikant de 'Smart-cycle' einde deze maand aan. Voor honderd dollar wordt hij verkocht. De fiets is voorlopig alleen in Amerika verkrijgbaar.

Engelse media vinden de kinderfiets maar niets. Trokken de kinderen er vroeger nogeens met vader en moeder op uit naar het park om daar te rennen en te spelen, nu blijven de ouders lekker lui in bed liggen en mogen de kinderen voor de tv fietsen. Ze vinden dat ouders hun verantwoordelijkheden moeten nemen tegenover hun kinderen.

De fabrikant is juist dolblij met hun uitvinding, die dikkerdjes weer van de bank haalt en ze flink laat zweten. "Het is voor veel kinderen niet mogelijk om buiten te spelen", meldt Phil Hooper van Fisher Price. Eerdere onderzoeken wezen al uit dat de helft van de koters tegenwoordig te weinig beweegt. Het aantal gevallen van ernstig overgewicht stijgt dan ook bedroevend.

De fiets wordt aangesloten op de televisie. Al trappend moeten ze raadsels oplossen en puzzels maken. Op de fiets in het bos zou dit niet kunnen, want die combinatie is levensgevaarlijk.


Hard doortrappen voor Sesamstraat