Moslimstagiair verwijderd om uitdragen geloof

Icoon BinnenlandsHet openbare Leidsche Rijn College in Utrecht heeft een islamitische stagiair verwijderd omdat die te actief zijn geloof zou uitdragen. Gisteren behandelde de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) de zaak die de scholier had aangespannen. De commissie doet haar uitspraak over ongeveer acht weken.

Binnen de school waren klachten van leerlingen over het door de scholier ongevraagd geven van informatie over de islam. Ismaël Ait Takassit, van Marokkaanse afkomst, vindt de beschuldigingen onterecht. "Ik mocht het er niet te veel en niet ongevraagd over hebben. Dat is ook niet gebeurd, maar er waren juist veel vragen bij de leerlingen. Omdat ik islamitische opleidingen volg en in de moskee als inval-imam actief ben, kan ik daar goed antwoord op geven." Een andere leerlinge heeft geklaagd dat de scholier bepaalde moskeeën goed of slecht noemde. Ook daar is de scholier het niet mee eens. "Er is alleen gesproken over stromingen in de islam, niet over wat goede moskeeën zijn."

Ait Takassit volgt een tweejarige opleiding tot onderwijsassistent aan het ROC Midden Nederland. Hij hangt een orthodoxe stroming van de Islam aan, draagt een lange baard en geeft vrouwen geen hand. Na eerder bij een andere school zijn stage te hebben afgebroken omdat hij zich er niet thuis voelde en een andere school waar hij niet terecht kon, is hij nu dus ook bij een derde school niet meer welkom.

Met dank aan dennisdotcom voor de herschreven submit.