'Zonnestelsel niet in Melkweg'

Icoon ZonnestelselWe hebben allemaal geleerd dat de Aarde zich ergens in de Melkweg bevond, enkele wetenschappers denken daar nu geheel anders over. Volgens vorsers van de Universiteit van Virginia en Massachusetts kijken we naar de Melkweg, maar hangen we in een ander sterrenstelsel. Een opzienbarende theorie met onbekende gevolgen.

Door onverwachte resultaten tijdens een onderzoek met radiosignalen kwamen de onderzoekers erachter dat ons zonnestelsel, waar het schijnende zonnetje de belangrijkste pion van is, zich in een andere richting verplaatst dan de rest van de Melkweg.

Men heeft gemeten dat het magnetische veld van het gebied waar de Zon invloed heeft 60° tot 90° verschilt met de rest van Melkweg. Men kon dit achterhalen door afwijkingen in de route van de twee eerste Voyager-ruimtetuigen die het grote invloedsgebied van de zon bijna verlaten.

Het komt erop neer dan de onderzoekers beweren dat we niet in een van de armen van het Melkweg-sterrenstelsel zitten. In 2004 vond men nog een nieuwe arm aan de Melkweg, nu blijkt dat we waarschijnlijk recht tegen het sterrenstelsel aankijken vanuit een ander stelsel. Op de website curezone.com durft men het naderen van ons zonnestelsel reeds te verbinden aan het Broeikaseffect en zelfs het jaar waarop sommige Maya-indianen problemen verwachten: 2012.

Als we niet in de Melkweg cirkelen, dan vraag je jezelf misschien af waar dan wel? In Sagittarius, zo menen de wetenschappers. Sagittarius is 10.000 keer minder massief dan de Melkweg en wordt er langzaam door geabsorbeerd. Alsof de Melkweg Sagittarius opeet. Men wist al langer dat grotere sterrenstelsels ontstaan wanneer er botsingen optreden. Onze vermeende herkomst lijkt dus eerder de bestemming te zijn volgens deze wetenschappers. Er wordt echter ook felle kritiek geleverd op de theorie.

Update 16.05 uur
Andere websites over sterrenkunde melden dat het gaat om een hoax. De theorie blijkt door veel sites verkeerd geïnterpreteerd te zijn en daarom niet waar. Zo stelt geen enkele wetenschapper in de theorie dat de zon onderdeel uitmaakt van een ander melkwegstelsel.

Wat wel waar is, is dat de Melkweg het sterrenstelsel Sagittarius opeet. Dat is echter geen nieuwe theorie, maar was alom aangenomen in de wetenschap. De afbeelding hieronder laat zien waar de zon zich bevindt. Als de zon zich in het rode gedeelte zou bevinden (Sagittarius), dan zou de zon op een duidelijk andere manier bewegen dan door wetenschappers eerder bewezen is.


Toch deel van de Melkweg


Met dank aan GaylordF0kker voor de submit.