Eenden regeren Wimbledon

Icoon OpmerkelijkOp het tot nu toe verregende tennistoernooi op Wimbledon spelen niet de tennissers de hoofdrol, maar een eendenfamilie. Door de vele uitgevallen wedstrijden staan de kranten vol met berichten over de eenden. Vorige week gingen de eerste wedstrijden op de All England Club van start. Een van de wedstrijden op de buitenbanen moest stilgelegd worden vanwege een passerende moedereend met haar jongen.

Toen de officials de familie op diervriendelijke wijze wilde verwijderen van het speelveld koos moedereend het hazenpad. De kleintjes, door dagblad The Sun speels Roger Featherer, Andy Rodduck, Boris Beaker en John Quackenroe genoemd naar enkele tennisgrootheden, zijn vervolgens door medewerkers van de dierenbescherming naar een nabijgelegen kerk gebracht.

Gisteren werd de familie herenigd op een golfcircuit tegenover het tennispark. "Het was een hartverwarmende reünie, toen de moeder aan kwam vliegen en haar kroost meenam naar het water", verklaarde een Wimbledon-official gisteren tegenover persbureau Reuters.

Eendjes op Wimbledon
Familie eend op het veld


Voor het serieuze nieuws over Wimbledon kijk je natuurlijk op FOK!sport!