Een verband tussen Londen en Glasgow

Icoon AanslagDe vondst vrijdag van twee personenwagens vol met explosief materiaal in Londen en het incident zaterdag op de luchthaven van Glasgow staan "duidelijk" met elkaar in verband. Dat heeft de politie in Glasgow zaterdagavond gezegd.

Politiechef Willie Rae sprak tijdens een persconferentie van een terroristische daad. Een van de arrestanten in Glasgow droeg "een verdacht voorwerp" op zijn lichaam. Rae wilde geen details verstrekken. De vondst van het voorwerp leidde tot een evacuatie van het ziekenhuis waarheen de gewonde verdachte was vervoerd.

De politie wilde niet zeggen of de man een bomvest droeg. Rae zei dat de man in kritieke toestand is en hij sprak daarmee tegen dat deze verdachte zou zijn bezweken aan zijn verwondingen. Sommige terreurexperts sluiten ook niet uit dat Glasgow bewust als doelwit is gekozen omdat de net aangetreden premier Brown een Schot is. Hij zou ook zeer geregeld gebruik maken van de luchthaven in Glasgow.

Eerder op de avond berichtte de Amerikaanse nieuwszender CNN al over een mogelijk verband tussen de twee gebeurtenissen.

Een overzicht van de gebeurtenissen omtrent Groot-Brittannië kan je hier vinden.
Met dank aan KRIBBET voor de submit.