Aangifte tegen PSV'er Kromkamp

Icoon PolitieEen 18-jarige Eindhovenaar die wordt verdacht van het mishandelen van Jan Kromkamp heeft vorige week zelf aangifte gedaan tegen de PSV-voetballer. Dat heeft zijn advocaat Frank de Leeuw vandaag laten weten.

De verdachte en een even oude vriend, eveneens uit Eindhoven, raakten zaterdag 26 mei op een parkeerterrein slaags met Kromkamp na een vriendschappelijk duel tussen VV Acht en PSV. De verdachte beweert dat Kromkamp als eerste heeft geslagen. Dat gebeurde toen hij en zijn vriend wilden ingrijpen bij een ruzie tussen Kromkamp en zijn vriendin.

Advocaat De Leeuw zegt dat er getuigen zijn die dat kunnen bevestigen maar dat deze niet zijn gehoord door de politie. Daarom wil hij ze alsnog laten horen door de rechter-commissaris. Dat zal vermoedelijk gebeuren in september.

Kromkamp brak bij de ruzie zijn neus, jukbeen en oogkas en liep een lichte hersenschudding op. Beide verdachten, jeugdspelers van VV Acht, is zware mishandeling en openlijke geweldpleging ten laste gelegd.

Een eerdere poging van de verdachte om aangifte te doen tegen Kromkamp mislukte. Toen hij zich maandag 28 mei meldde op het politiebureau in Eindhoven weigerde de politie volgens De Leeuw de aangifte op te nemen. In plaats daarvan werden de jeugdspelers aangehouden en bleven ze tot 11 juni in de cel. Dat de verdachte nu pas aangifte doet, komt volgens zijn advocaat omdat hij na zijn vrijlating eerst zijn herexamen Havo moest doen.



Kromkamp nu zelf aangeklaagd