Politiestagiair veroorzaakt dood 14-jarige

Icoon PolitieAfgelopen weekend is in Marseille, Frankrijk, de 14-jarige Nelson overreden door een politieauto. De bestuurder was Yohan B., een poltiestagiair die gisteren verhoord is. Voorlopig is hij weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem lopen drie aanklachten: buitengewone hoge snelheid, het niet verlenen van voorrang aan een voetganger en door rood licht rijden. Voorlopige onderzoek wijst uit dat geen van de drie overtredingen noodzakelijk waren op dat moment. De politiestagiair heeft een half jaar geleden zijn opleiding voltooid.

Nelson en drie vrienden staken net over toen hij aangereden werd. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en lag daar tot zondagavond in coma, waarna hij overleed. Vrienden van de ouders van Nelson zeggen dat de familie verscheurd is door het verlies. Zij krijgen veel steun. “Al die berichten zijn mooi, maar ze zorgen er niet voor dat ik mijn zoon weer terugkrijg,” zegt de vader van Nelson. Volgens de advocaat van de familie is het drama ‘extra gevoelig’ omdat dit veroorzaakt is door degene die normaal veiligheid moet waarborgen.

Er zal nog verder onderzoek gedaan worden om te kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd. Het gedrag van de collega’s die bij de stagiair in de auto zaten wordt ook onder de loep genomen en ook zij kunnen sancties krijgen. “Echter, als het op daadwerkelijke juridische straf uitloopt. is alleen de bestuurder van de auto verantwoordelijk”, laat een procureur weten.