KNVB verbiedt Surinaamse vlaggen

Icoon Nederlands ElftalDe KNVB heeft besloten het niet meer te accepteren als spelers uitkomend voor een vertegenwoordigend team van de voetbalbond met een andere vlag zwaaien dan die met de Nederlandse kleuren erop. Dit als reactie op de actie van enkele voetballers zaterdag tijdens de wedstrijd Jong Oranje tegen Servië.

Enkele voetballers, waaronder Boy Waterman, Royston Drenthe, Ryan Donk en Gianni Zuiverloon liepen toen met Surinaamse vlaggen over hun schouders. Onder andere Foppe de Haan liet weten hier niet blij mee te zijn.

Directeur Henk Kesler liet in De Telegraaf zijn reactie horen. “Wij als KNVB scharen ons vierkant achter bondscoach Foppe de Haan, die de actie van zijn spelers als ongepast ervoer. Natuurlijk hebben wij begrip voor een spontane emotionele actie. Alleen ging dit veel verder en bleven de Surinaamse vlaggen om de spelers gedrapeerd en stonden sommigen er zelfs mee in de erehaag voor de Servische spelers en bij de prijsuitreiking door Michel Platini.”

“Het kwam over als showtime: zo van even laten zien wat ik allemaal durf. Daar hebben wij bij de KNVB heel veel moeite mee. Dergelijke uitingen horen niet bij Oranje thuis, welk Oranje we ook op pad sturen. In de toekomst zullen we het niet meer accepteren, van geen enkele speler van een vertegenwoordigend team.”

Ook Foppe de Haan en alle andere bondscoaches zijn inmiddels van de maatregel op de hoogte gesteld. “Foppe zal erop terugkomen bij die jongens en hen duidelijk maken dat we hier niet van zijn gediend. Internationals kunnen met twee vlaggen wapperen: de Nederlandse driekleur rood, wit, blauw. Daarmee kan iedereen zich identificeren. Of met een vlag van de organisatie zijnde UEFA of FIFA.”

Ben je het met de KNVB eens of juist niet? Laat je mening horen in de poll!

Met dank aan Azazel voor de submit.