Rowwen Hèze deelt gratis singles uit

Icoon MuziekDe dialectband Rowwen Hèze uit het Limburgse America deelt volgende week 25.000 gratis singles uit ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van zanger Jack Poels komende woensdag. Dat maakte de band vandaag bekend. Het plaatje is vanaf komende donderdag gratis af te halen bij de kantoren en servicepunten van Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad.

Frontman Poels heeft zijn naar eigen zeggen ''mooiste lied ooit'' geschreven als ode aan de fans en aan Limburg. De wals 'Lied vur Limburg' wordt op zijn verjaardag feestelijk ten doop gehouden in Maastricht. De bijna vijf minuten durende single is geproduceerd door Rowwen Hèze-accordeonist Tren van Enckevort en opgenomen met medewerking van het Limburgs Symfonie Orkest en het Venloos Vocaal Ensemble.

''Het Limburgse land heeft ons als band altijd enorm veel inspiratie opgeleverd'', zegt Poels. ''Daarom willen we graag iets terug doen. Een traditioneel liedje leek ons een geschikt geschenk als blijk van dank voor al dat moois.'' Fans kunnen het liedje vanaf woensdag ook downloaden via de website RowwenHeze.nl



Rowwen Hèze met aankomend Abraham Jack Poels