Franse school aangeklaagd wegens discriminatie

Icoon BuitenlandsEen leraar wiskunde van een middelbare school in Epinal in Frankrijk zou racistische opmerkingen tegen een zeventienjarige Angolese leerling hebben geuit. De leraar zou tijdens de les dingen hebben gezegd als “Ah, daar hebben we de zwarte meneer Lanterfant, ben je weer eens uit stelen geweest?” De opmerkingen begonnen in oktober vorig jaar. De vader van de jongen is verhaal gaan halen bij de directeur van de school.

De vader eiste dat de leraar tijdens de les tegenover iedereen zijn schuld bekende, spijt zou betuigen aan zijn zoon en dat de kwetsende opmerkingen zouden stoppen. Tevens wilde hij dat er ‘passende maatregelen’ tegen de leraar zouden worden getroffen. De leraar heeft een waarschuwing gehad van zijn superieuren, maar begon in april wederom met kwetsende opmerkingen. De leerling weigert sindsdien om naar de lessen wiskunde te gaan.

De vader van de jongen vindt dat de leraar niet genoeg is gestraft. Volgens de algemeen directeur was een waarschuwing voldoende. De vader is het hier niet mee eens en gaat een officiële klacht indienen tegen de school.