Indiase man zakt voor de 39e keer

Icoon OpmerkelijkEen man in India blijft maar moeite met het examen hebben. Dit jaar deed hij voor de 39e keer een poging, maar weer zonder succes. Maar, hij heeft vrijdag toegezegd het volgend jaar weer te gaan proberen, in de hoop op een goede baan en een goed huwelijk.

De 73-jarige Jatav, een boer uit het westen van India, heeft als kind nooit onderwijs gehad. Toen een leger officier hem in 1969 vertelde dat een diploma hem een plaats bij het leger zou opleveren, zag Jatav het licht.

"Sindsdien heb ik geprobeerd te slagen voor het examen, maar zonder succes", zegt hij een aantal dagen nadat hij te horen kreeg dat het hem weer niet gelukt was. Jatav wist van de 600 punten die hij in totaal kon scoren er maar 103 te behalen.

Hij is inmiddels te oud voor het leger, maar hij hoopt er nog wel in aanmerking te komen voor een bachelor-functie. Ook van een huwelijk is nog niets terecht gekomen. "Omdat ik geen diploma had mocht ik niet trouwen. Het lot weerhoudt me van een diploma en een huwelijk". Spijt heeft Jatav overigens niet: "Ik ben een blij en tevreden persoon".