Weer een brief van 'moordenaar' Nicky Verstappen

BinnenlandsEr is bij de politie weer een brief binnengekomen van een persoon die zich de moordenaar van Nicky Verstappen noemt. De politie weet bijna zeker dat de brief afkomstig is van de 36-jarige kluizenaar Eric A. uit Landgraaf., die al eerder de schuld op zich nam.

Volgens de politie en het Openbaar Ministerie heeft deze A. echter niets met de zaak te maken. Het betreft een psychisch gestoord persoon. Hij zat begin dit jaar enige tijd vast in verband met brieven die hij over de moord op de 11-jarige jongen had geschreven, maar werd later overgeplaatst naar een inrichting en enige tijd daarna vrijgelaten.

A. schreef al zes brieven over de moord, die hij achterliet bij het monument dat opgericht is ter nagedachtenis aan Nicky Verstappen. Hij schreef daarin onder meer: ''Geen haat rechtvaardigt deze daad, ze gaf me veel plezier'' en ''Doordat de politie heeft gefaald, heb ik het gehaald''

Een woordvoerder van de politie Limburg-Zuid laat vandaag in het AD weten: ''Het begint erg vervelend te worden. Dit kost ons energie, maar voor de ouders van Nicky is het nog veel vervelender.''

Eric A. werd onlangs ontslagen uit de psychiatrische inrichting, waar hij was opgenomen. Volgens zijn advocaat gaat het nog altijd niet goed met de ex-verdachte en heeft hij ernstige psychische problemen. Vooral na de arrestatie begin dit jaar zou hij nog meer in de war zijn geraakt.

Nicky Verstappen verdween in de vroege ochtend van 10 augustus 1998 uit een tent van Jeugdwerk Heibloem op een vakantiekamp op de Brunssummerheide. Die avond werd hij dood gevonden op ongeveer 1200 meter van het kamp aan de rand van een dennenbosje.