Benauwd half uur voor achtbaners in VS

Icoon OpmerkelijkTwaalf personen die een ritje met een achtbaan maakten in een attractiepark in Arkansas in Amerika, hebben een benauwd half uur gekend. Door stroomuitval liep de attractie vast, precies op het moment dat ze ondersteboven in een looping op 45 meter hoogte hingen. Het duurde een half uur voordat ze weer veilig op de grond stonden.

De personen werden uiteindelijk met een grote ladderwagen gered uit hun benarde positie. Toeschouwers applaudisseerden toen iedereen gered was. Een van de passagiers moest overgeven nadat ze in veiligheid gebracht was. Een andere passagier is naar het ziekenhuis gebracht omdat hij klaagde over hoofdpijn en pijn aan zijn nek.

"Het was heel erg eng", aldus één van de mensen die vast kwam te zitten in de zogenaamde X-Coaster. "Ik hou van dit amusementspark, maar ik ga nooit meer in de X-Coaster." Een andere bezoekster van het park liet optekenen: "Je kon zien wie er uit de X-Coaster kwam. Hun gezichten waren helemaal rood aangelopen."

De precieze oorzaak van de stroomuitval is nog niet duidelijk. Een medewerker van het park heeft laten weten dat er zal worden doorgezocht totdat dat duidelijk is. De X-Coaster blijft voorlopig gesloten. De andere attracties in het park zijn weer open.

Achtbaan
Daar hang je dan...