Bunschoten wil af van parkeerplaatsseks

BinnenlandsDe gemeente Bunschoten eist dat Amersfoort maatregelen neemt om seks in de bosjes langs een carpoolplek naast de A1 aan te pakken. De plek ligt dicht bij Bunschoten maar de bosschages vallen onder het gebied van Amersfoort.

De hele dag door wordt de carpoolplaats bezocht door 'keurige gezinswagens' waaruit mannen stappen die in de bosjes op zoek gaan naar homoseks. De hazenpaadjes strekken zich tot ver in de langgerekte bosschages achter de carpoolplaats uit. ''Die paadjes ontstaan door die mannen. Je denkt toch niet dat natuurliefhebbers regelmatig een bosrand langs een snelweg onderzoeken, of dat daar kinderen spelen,'' verklaart een medewerker van het aannemersbedrijf dat in opdracht van Rijkswaterstaat de parkeer- en rustplaatsen langs de snelwegen onderhoudt.

Het streng christelijke Bunschoten eiste eerder deze week actie, omdat er dagelijks honderden schoolgaande kinderen voorbij fietsen. Op de website Parkeerplaatssex wordt de carpoolplaats aangeraden. ''Afslag Amersfoort & Bunschoten op de carpoolplek is een uitstekende plaats om je te laten gaan. Je kan de bosjes in er worden veel stelletjes gezien maar ook mannen alleen. Is vooral 's avonds veel beweging te zien vooral in het weekend. Rij eens door, helemaal naar achteren'', aldus de site.

De laatste tijd zou het extra druk zijn geworden omdat een andere homoplek in de buurt, De Bosberg langs de A27 in Hilversum, onlangs is gesloten.