Alcohol in poedervorm voor minderjarigen

Icoon Opmerkelijk Enkele Nederlandse studenten hebben alcohol in poedervorm ontwikkeld dat legaal verkocht mag worden aan minderjarigen. Het product heet Booz2Go en is beschikbaar in pakketjes van 20 gram voor iets meer dan een euro. "Omdat het niet in vloeibare vorm is, mogen we het verkopen aan mensen onder de 16", aldus ontwikkelaar Martijn van Nierop.

Het enige wat de koper hoeft te doen is de poeder mengen met water. Dan ontstaat er een groen drankje met drie procent alcohol dat nog het meeste lijkt op een Bacardi Breezer. "We richten ons op de jeugd. Zij zitten er meer in, omdat het vergelijkbaar is met mixdrankjes van Bacardi", aldus de 20-jarige medeontwikkelaar Harm van Elderen.

Van Elderen en vier klasgenoten konden het project maken als eindopdracht voor hun opleiding aan het Helicon instituut. Veel bedrijven zouden al interesse hebben getoond in het product. Omdat het in poedervorm is, hoeven commerciële ontwikkelaars geen alcoholaccijnzen te betalen aan de Nederlandse overheid.