Rechtszaak om stuk grond in Second Life

Icoon InternetIn mei van het jaar 2006 klaagde een advocaat, genaamd Marc Bragg, het bedrijf Linden Lab aan wegens het onrechtmatig afsluiten van zijn account. Volgens eigen zeggen zou Bragg nu geld mislopen afkomstig uit zijn virtuele handel in Second Life. Deze zaak, geloof het of niet, loopt nog steeds en zal nu voor de rechter komen.

Bragg heeft het groots aangepakt in zijn beklag. Ook de CEO van Linden Lab; Philip Rosdale, mag een bezoekje komen brengen aan de rechter. Een verwoede poging van Linden Lab om de rechter wijs te maken dat Bragg een cheat had gebruikt (een cijfertje veranderd in een URL) waardoor hij zeer goedkoop als eerste meteen een stuk grond kon kopen, werd door de rechter van tafel geveegd. Dit met als argument dat de door het bedrijf gehanteerde voorwaarden wettelijk niet bindend gezien kunnen worden.
De algemene voorwaarden van Second Life geven onder andere aan dat elementen als zelfgemaakte spullen eigendom zijn van de speler. De bouwgrond van het virtuele spel is echter eigendom van Linden Lab en kan via veilingen gekocht worden. De rechter vond enkele van deze voorwaarden wettelijk gezien dus niet bindend. Met deze beslissing van de rechter kan Bragg doorzetten met zijn team van aanklagers om een schadevergoeding van ongeveer 8000 dollar te eisen.

Bragg is niet blij met het bedrijf Linden Lab en verspreidt nu al zijn ongenoegen op het internet. Zo zegt hij dat Linden Lab hem nu onnodig in de kosten jaagt omdat het bedrijf niet toegeeft. Tevens zegt Bragg dat zijn zaak een belangrijk gegeven is voor de ontwikkeling van MMO-games omdat het duidelijk wijst op de problemen die kunnen ontstaan als je als speler te maken krijgt met een virtuele wereld waarin ook echt geld gaat meespelen.

Meer gamesnieuws lees je natuurlijk op FOK!games!