Voetbal: Uitslag Zuid-Korea - Nederland

Icoon Nederlands ElftalHet Nederlands elftal heeft de oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea met 0-2 gewonnen. Rafael van der Vaart scoorde beide treffers.

In de eerste helft hanteerden Oranje en Zuid-Korea een hoog tempo en speelden ze allebei op de aanval. Grote man bij de Koreanen was de nummer 10, Chun-Soo Lee. Hij zette de aanvallen op, nam alle vrije trappen en corners en nam Stekelenburg regelmatig van afstand onder vuur. Bij Oranje was vooral de omschakeling van verdediging naar aanval goed verzorgd, waarbij de opkomende backs Melchiot en Bouma én debutant Slory belangrijke rollen speelden.

Het was ook Slory die de 1-0 inleidde toen hij op doelman Lee afstormde. Hij voelde een Koreaans handje tegen zijn schouder en ging theatraal neer. Van der Vaart benutte vervolgens de strafschop.

De tweede helft was, mede door de vele wissels, minder spannend. Zuid-Korea drukte Oranje terug, maar was voor het doel te onrustig om voor veel gevaar te zorgen. In de 72e minuut kwam Nederland op 2-0 nadat Castelen Melchiot wegstuurde en Van der Vaart diens voorzet in het doel wist te werken. Het leek of Nederland daarna wakker werd, het nam het heft in handen en in de resterende tijd kwam de voorsprong niet meer in gevaar.